torstai 24. lokakuuta 2013

Valloittava suklaasydän

Viime ystävänpäivänä muistin kavereita pienillä "DIY" suklailla. Ne ovat hirmu söpöjä ja helppoja tehdä, mutta hieman aikaa vieviä.

Parhaiten sulattamisen kannalta toimii mielestäni Pandan suklaat, sillä ne upottaa helposti kuumaan veteen, jolloin ne sulavat näppärästi, ja ovat helposti pursotettavissa. Leikkasin kulmaan pienen aukon, josta valutin suklaata sydämen muotoisiin silikonimuotteihin. Ensin pursotin valkosuklaata puolilleen jokaiseen muottiin, sillä mielestäni valkoinen näyttää paremmalta päälipuolella. Se on tottakai maku kysymys, tummalla suklaalla voi tehdä myös näkyvämmän osion. Täytin tummalla suklaalla muotin loppuosan, ja annoin suklaan jähmettyä muotoonsa pakastimessa. Kannattaa antaa suklaan jähmettyä kunnolla, ennenkuin alkaa paketoimaan, sillä ne sulavat helposti jos jäähtyminen on vielä kesken. Jos haluaa lisätä jonkinlaista koristetta tai makua esim. pähkinää, kannattaa se asettaa muotin pohjalle ennen suklaan kaatamista muottiin, jolloin se tulee loppu peleissä pinnalle kivasti näkyviin.








Kokeilin myös tehdä ns. tiikeri suklaita sekottamalla hammastikulla eri väristä suklaata raidoiksi. Ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä... Pintapuolelle ei tullut mitään merkkiä tikulla sörkkimisestä, joten suosittelen jättämään hämmentelyt sikseen. :D



Lopputulos oli supersöpö!



Tein pienet paketit pahvista ja koristepaperista (peräisin Tigeristä, joka on askartelijan lempikauppa). Käärin suklaat sellofaaniin, josta ne näkyivät kauniisti läpi. Lopuksi sidoin sellofaanin söpöillä ruseteilla kiinni, jotka viimeistelivät paketit. En muista kauanko mulla meni noiden kanssa säheltäessä, mutta kaverit olivat tosi iloisia, joten se oli äherryksen arvoista. :) Nuo ovat kieltämättä käteviä, kun ei tarvinnut erikseen tehdä kortteja, vaan koko paketti itsessään oli ystävänpäivä kortti sekä pieni lahja. Näitä voi varmasti muunnella eri juhlapäiviä varten, vaikkapa pikkujouluihin voisi loihtia kuusen muotoisia suklaita ja lisätä niihin jonkinlaista joulumaustetta. Pitääpä kokeilla! ;)


Lopputulos on aika hieno, eikö? ;) Itse tekemät lahjat ovat mielestäni melkein aina paljon kivempia kuin kaupasta ostetut.

                                           
                                                           Makeaa viikkoa kaikille! :)

                                                                        -Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti